Malaysian National Pigeon Association

The Malaysian Fancy Pigeon Family

Nieza


Member
Joined Apr 5 2010
Actions
Send a Message
Add as Friend
Flag as Inappropriate
General Info

MALE
Sabah
Friends (1)

Site Memberships

Malaysian National Pigeon Association

Recent Activity
About Me

Mulai meminati burung merpati sejak tahun 80'an lagi.Species dalam keloksi masa itu antaranya ialah white king,modenna,homer,lion head(merpati dakwah),lahore(narathiwat).mondaine,fan tail,etc tak berapa ingat lagi.Selepas khabar angin mengatakan najis burung ini boleh memberi kesan kepada penyakit maka terbiarlah semua koleksi tsb.Selepas berhijrah ke Sabah pada tahun 1991 dan mulai tahun 2000 start kumpul semula burung tersebut antaranya chinese owl ,fan tail,,jacobin,modenna,mondaine,giant hommer & lahore.Sejak berpindah ke rumah sendiri semua ori species tsb mati akibat banjir besar yang tinggal hanyalah yg baka kawin campur @ 1malaysia. Minat timbul semula untuk mencari ori import.........tapi masalahnya kos terlalu tinggi hingga mencecah ke 4 angka .

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

You must be a member to comment on this page. Sign In or Register

10 Comments

Reply Rial
2:57 AM on March 25, 2011 
Assalamualaikum E. Niezar, pic yang dalam album tu semuanya saya ambil dari internet saya belum lagi berpeluang untuk betul2 memenuhi hobi saya ni..Insyaallah ni saya nak mulakan minat saya ni.. dan yang pastinya gents pourter dan pomeranian pouter jadi pilihan saya, harga tak jadi masalah asalkan baka yang saya perolehi berkualiti... Kalau saya dah mula bela saya akan kongsi dengan En, Nieza nanti
Reply layla
4:36 AM on March 22, 2011 
Tak tau lg la p.cik nieza.. serik pn ada..bela2 pastu mati.. Lagi pun tak sampai hati plak kalo pelihara pigeon tu dlm umah je..kesian nt pigeon tu tak boleh terbang.. Mcm arwah pigeon sy tu mmg dh tak boleh terbang..nak tak nak dia mmg kena duduk umah..
Susah la p.cik..sy duk flat..tak de tanah nk buat sangkar. Kalo ada pigeon baka tak boleh terbang mcm ayam, sy sanggup bela..ehehe
Reply layla
11:05 PM on March 20, 2011 
Salam, p.cik nieza,
Burung merpati sy dh mati semlam..sedih sgt..sy dh beli denak n jagung tp dia x smpt mkn. Terpaksa sedekah pd ayam kt kg.
N'way, thanks for your advise selama ni..
Reply layla
4:29 AM on March 1, 2011 
Aslkum, en.nieza..
Boleh tlg bg advice tak..apa makanan terbaik untuk pigeon dan kt mana nk dptkan stok? bt masa skrg sy bg mkn almond cincang yg utk org bt cake tu
Reply tacsat
12:56 PM on June 26, 2010 
Thank you for inquiring pls call me at this number 639152587816 for info on all import breeds price
Reply pigeon_ganu
3:49 AM on June 23, 2010 
hehehe..btol2..tp gtu la ada sesetengah peminat xfhm dgn keadaan skrg jd susah la..hehehe..anak jacobin yg mr naza minat 2 dh jd dah seko...telor kali ke 3 x jd plak..tgu telor k4 plak tgk jd ke x..
Reply jascon
8:05 AM on April 13, 2010 
cadangan en naza tu akan sy akan berbincang dgn presiden mnpa. kalau boleh en naza upload la gambar2 merpati yg en naza pelihara,jgn lupa ajak lebih ramai rakan join mnpa.
Reply Nieza
11:09 PM on April 8, 2010 
Cadangan -kalau boleh create satu ruang untuk tukar suka sama suka (merpati) di kalangan ahli agar bertambah koleksi merpati dengan perbelanjaan yang minima.Satu daerah/negeri lebih praktikal untuk dilaksanakan
Reply jascon
5:26 AM on April 6, 2010 
selmat datang ke mnpa.kami warga mnpa sedia membantu anda
Reply Nieza
11:43 PM on April 5, 2010 
Kepada sesiapa yang berkenaan,tolong kasi info tentang ori (tak kisah jika breeding di malaysia) modenna atau chinese owl harga berpatutan sebab saya berminat untuk mendapatkannya.Sila hubungi [email protected]

Recent Videos

1420 views - 3 comments
1361 views - 0 comments
1135 views - 0 comments
1171 views - 0 comments